Uczniowie Szkoły Branżowej ZPRW pod opieką nauczycielek praktycznej nauki zawodu Pani Marty Malczyk i Pani Katarzyny Herman udali się w dniu 08.11.2023r. do Krakowa na 30 – tą Edycję Międzynarodowych Targów Gastronomicznych. Uczniowie mogli zobaczyć nowoczesne wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® wraz z Targami Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz Targami Wina ENOEXPO®. Targi gastronomiczne w Krakowie, w których mieliśmy okazje wziąć udział to kluczowe wydarzenie dla branży hotelarskiej, gastronomicznej i winiarskiej w Polsce. W tym roku targi cieszyły się ogromnym zainteresowaniem wystawców, a uczniowie mogli zobaczyć ciekawą i zróżnicowaną ofertę wystawienniczą. Mogli obejrzeć szeroką gamę produktów dla hoteli, obiektów wypoczynkowych, restauracji i innych lokali gastronomicznych, a także żywności i napojów oraz win z całego świata. Mieli okazję skosztować potraw z ryb, owoców morza, wołowiny, produktów nabiałowych, warzyw i owoców (świeżych, suszonych, konserwowych), słodyczy i produktów cukierniczych, napojów i wielu innych. Na Targach Krakowskich spotkali się restauratorzy, szefowie kuchni, hotelarze, bariści i sommelierzy z całej Polski, a także z zagranicy. Jubileuszowe Targi, w których nasi uczniowie wzięli udział miały wyjątkową oprawę, a w programie były krajowe finały dwóch spektakularnych konkursów – Bocuse d’Or i Kawowych Mistrzostw Polski. Mogliśmy poznać znakomitych restauratorów, autorów książek kucharskich i kucharzy znanych z programów telewizyjnych takich jak: Kurt Scheller, Robert Sowa czy też Karol Okrasa. Wspaniale było tam być, zobaczyć to wydarzenie na żywo i zdobyć nowe doświadczenie. Była to wspaniała uczta zarówno dla oka jak i podniebienia.
